Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

Ronaldo återvänder till Manchester matchtröjor fotboll

Efter att ha gjort sitt namn i Manchester, återvänder Cristiano Ronaldo till ansiktet City, och Olly Dawes förväntar sig att han ska njuta av tillfället.

Champions League slår ofta upp fascinerande historier. Jose Mourinhos Inter toppling Chelsea på Stamford Bridge och Deportivos sensationella comeback seger mot Milan, till exempel. Kvällens spel på Etihad Stadium är inte annorlunda.

Eftersom Manchester City klämmer fast på de smala möjligheterna att kvalificera sig till knockout-faser,matchtröjor fotboll reser Real Madrid till England för att säkra sin passage fram till nästa fas. City försöker emulera Madrid och etablera sig som ett europeiskt kraftverk, något Los Blancos har varit i många år. Med mycket ekonomiskt stöd bakom dem har City samlat ett titelvinnande lag, men en som har kämpat för att imponera på det europeiska scenen och kunde krascha i grupperna för det andra på varandra följande året.

Men huvudberättelsen från morgondagens kollision kommer att vara att huvudmanen i Madrid, Cristiano Ronaldo, återvänder till Manchester för första gången sedan hans världsrekord 80 miljoner pund från Manchester United till Bernabeu.

Efter att ha imponerat som ungdom med Sporting Lisbon, sände brittiska chefen Sir Alex Ferguson sig för att underteckna 18-åringen och krävde ens att han skulle ta den fableda nr 7-tröjan, som tidigare användes av United-hjältar som George Best, Eric Cantona och hans föregångare , David Beckham - trots Ronaldos mer blygsamma förfrågan vid den tiden.

"Efter att jag gick med, frågade chefen mig vilket nummer jag skulle vilja ha. Jag sa 28. Men Ferguson sa "Nej, du kommer att ha nr 7" och den berömda tröjan var en extra källa till motivation. Jag var tvungen att leva upp till en sådan ära. "

Under hans sexåriga stavning vid Old Trafford blev Ronaldo en fans favorit och cementerade sig som en av de finaste fotbollsspelarna på planeten. Han vann tre Premier League-vinnare medaljer samt Champions League, medan han självklart var en tagg i Manchester Citys sida under hans stans i Premier League, före det kända flyget till Madrid 2009.

Trots sitt rykte som en modern dag,fotbollskläder barn reser Ronaldo till Etihad Stadium, en plats där hans sista minne inte är en lycklig.

Les commentaires sont fermés.